Cursussen Het Nieuwe Telen dit najaar
Dit najaar en winter zijn er weer een aantal cursussen Het Nieuwe Telen te volgen. Voor groentetelers met Privacomputer start een vervolgtraining op 9 oktober. Kas als Energiebron organiseert, op veler verzoek, een cursus waarin de principes van Het Nieuwe Telen specifiek voor de tulpenbroeiers toepasbaar worden gemaakt. De eerste bijeenkomst is op 5 november. En in december start een introductiecursus Het Nieuwe Telen (wintereditie).
Vervolgtraining voor groentetelers met een Privacomputer
In deze vervolgtraining wordt de belangrijkste stof uit de cursus Het Nieuwe Telen behandeld én wordt in elke les aandacht meteen besteed aan de monitoring en de instellingen van de Privaklimaatcomputer. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de geleerde kennis meteen in de praktijk toe te passen. Daarbij kan tijdens de cursus ook advies/hulp gevraagd worden bij de toepassing. Dit werkt in elke klimaatcomputer nét even anders, daarom is deze eerste cursus afgestemd voor gebruikers van de Privacomputer. Kijk hier voor het programma.
Data: 9 oktober, 6 november, 4 december 15 januari.
Locatie: Priva in De Lier
Kosten: € 650 ex. btw
Meld je hier aan
Wintercursus HNT
In december start een normale introductiecursus Het Nieuwe Telen. Voor deze cursus is er iedere twee weken een middagbijeenkomst waardoor de hele cursus in de winterperiode kan worden afgerond. De cursusdata zijn: 3 en 17 december, 7 en 21 januari, 4 en 18 februari, 4 en 18 maart en 1 april.
Tijd en locatie: de cursusmiddagen zijn van 13.30 tot 16.30 uur. Locatie: deels Vertify in Honselersdijk, deels kantoor Glastuinbouw NL in Zoetermeer.
Meld je hier aan.
Cursus voor Tulpenbroeiers
Op veler verzoek organiseert Kas als Energiebron een cursus waarin de principes van Het Nieuwe Telen, specifiek voor de tulpenbroeiers toepasbaar worden gemaakt. Met inbreng van verschillende specialisten, krijgt u meer kennis over verschillende onderwerpen plus basiskennis uit HNT. Dit zijn de cursusonderwerpen:
- Basiskennis uit Het Nieuwe Telen door Annemiek Bosma (Plant&Kennis)
- vocht meten: RV, VD of AV
- energie-inhoud van de lucht, lucht uitwisselen met buitenlucht
- uitstraling en effect op verdamping
- hoe wordt verdamping aangestuurd, wat kun je eraan regelen?
- Schermdoeken door Ton Habraken (Svensson)
- isolatie, vochtdoorlating
- wat kost een kiertje in het doek aan energie?
- kouval voorkomen
- Toepassing van diverse technieken voor vochtbeheersing door Jouke Campen (WUR)
- Drygair, slurven of Airmix?
- hoeveel energiebesparing kun je bereiken door een hogere RV te accepteren? En hoe vermijd je dan te grote vochtrisico’s?
Data: 5, 12, 19 en 26 november
Locatie: Vertify Zwaagdijk.
Kosten: € 600 exclusief BTW
Meld je hier aan