Project CO2 uit buitenlucht van start

Het project ‘Pilot voor CO2 uit buitenlucht’ is middels een bijeenkomst van de begeleidingscommissie van start gegaan. Het doel van dit project dat TNO uitvoert, is om te komen tot CO2 afvang en doseer systeem dat de CO2 concentratie in de kas kan verhogen tot de gewenste concentratie gebruikmakend van CO2 uit de buitenlucht tegen een kostprijs van 40 euro per ton. Hiervoor wordt een kleine pilotinstallatie gebouwd.

Onderzoek adsorptiematerialen
In de bijeenkomst is flink gediscussieerd over de inpassing van het systeem in de kas en bestaande CO2 doseersystemen. Dit gaat met name over concentraties, capaciteit, afmetingen en doseertijden. De eerste belangrijke fase van het onderzoek is het uitzoeken en testen in het laboratorium welke adsorptiematerialen het meest geschikt zijn. Op basis daarvan wordt geanalyseerd hoe het systeem in de kas kan worden geïntegreerd. Als laatste wordt ook een kleine pilotinstallatie gebouwd en getest en wordt de economische en technische haalbaarheid bepaald.

Dit project wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (TCCU117014) en een bijdrage vanuit LTO Glaskracht Nederland in het kader van het programma Kas als Energiebron. Dit is het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Lees meer over dit project via onderstaande link.

Meer CO2 nieuws