Innovaties en initiatieven CO2 en geothermie centraal op Glastuinbouwdag 2018

“Een gouden toekomst met groene warmte”. Dat is het thema van de jaarlijkse Glastuinbouwdag die BlueTerra (voormalig Energy Matters) organiseert op vrijdag 16 maart. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door OCAP en Agro Energy.

Rob van der Valk, beleidsspecialist Energie van LTO Glaskracht Nederland opent de bijeenkomst met een presentatie over de verduurzaming van de glastuinbouwsector. Rob loopt al bijna twintig jaar mee in de glastuinbouwsector en weet als geen ander hoe de verschillende onderwerpen met elkaar verbonden zijn en hoe we met z’n allen meters kunnen maken.

Geothermie
Frank Schoof van het Platform Geothermie geeft een overzicht van de ontwikkeling van geothermie in Nederland. Daarna is er tijd voor een praktijkvoorbeeld. Radboud Vorage vertelt over zijn ervaringen met geothermie in de Koekoekspolder en gaat in op allerlei praktische zaken die komen kijken bij een geothermieproject.

Ontwikkelingen CO2
Wat zijn de ontwikkelingen van de CO2-rotonde in Noord- en Zuid Holland? Jacob Limbeek van OCAP deelt zijn kennis en inzichten. Kunnen we in de toekomst de voor de glastuinbouw zo belangrijke CO2 uit de buitenlucht halen? Maurice Hanegraaf van TNO gaat hierop in en toont de huidige stand van de techniek.

Glastuinbouwdag wordt jaarlijks druk bezocht door zo’n 150 bezoekers bestaande uit glastuinders en energiemanagers, bestuurders en beleidsmedewerkers van brancheorganisaties, leveranciers, adviseurs en energiebedrijven.

Kijk hier voor meer informatie over het event en om u aan te melden.

Meer CO2 nieuws