Start cursus HNT voor niet-telers - Vertify Honselersdijk (VOL)

Datum maandag 16 mei 2022
Tijd 13:30 t/m 17:00
Locatie Vertify: Zwethlaan 52, 2675 LB, Honselersdijk

In mei 2022 start een serie van drie bijeenkomsten over Het Nieuwe Telen, locatie Vertify Honselersdijk, speciaal voor adviseurs, leveranciers en andere geïnteresseerden in HNT. Vooral voor mensen die sparren met telers over de teeltstrategie, het inzetten van technieken of het kasklimaat is de cursus interessant. Na de introductie van Het Nieuwe Telen in 2009 door Kas als Energiebron hebben de glastuinders hun teelt strategieën stap voor stap geoptimaliseerd. De belangrijkste stap was de overstap van “telen op gevoel” naar “meten is weten”. Sindsdien is het energieverbruik drastisch gedaald, de plantweerbaarheid toegenomen en de productie verhoogd.

Inhoud cursus
Een kennismaking met de achtergronden van HNT, het werken met de balansen binnen HNT, wat de toepassing oplevert voor telers en wat de risico’s zijn bij toepassing.

Resultaat
Begrijpen wat HNT inhoudt en op hoofdlijnen weten hoe je het kan toepassen. Met kennis van zaken spreken met telers over HNT.

Samenstelling groepen
Divers gezelschap van 12 tot 16 adviseurs, leveranciers, beleidsspecialisten en alle andere belangstellenden die regelmatig te maken hebben met de glastuinbouw.

Docent
De cursus worden gegeven door Jan Voogt (Adviesbureau PlantPhysiLogics), Peter Geelen (Plantmonitoring.nl) en Robert Solleveld (Glastuinbouw Nederland).

Kosten
Kosten voor deze cursus bedragen €395 voor businessleden van Glastuinbouw Nederland en €495 voor niet-leden.