Start Academy Perk- en Potplanten

Datum dinsdag 18 februari 2020
Tijd 13:30 t/m 16:30
Locatie Delphy Improvement Centre: Bleiswijk

Speciaal voor telers en teeltmanagers in de perk- en potplantenteelt organiseert Glastuinbouw Nederland in het kader van programma Kas als Energiebron een cursusgroep 'Academy Perk- en Potplantenteelt'. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten.

In deze cursusgroep wordt het onderzoeksproject 'Perk- en potplanten fossielvrij' intensief gevolgd en verbonden met zowel de huidige praktijk als de basisprincipes van HNT. De verbinding met de praktijk wordt gelegd door inbreng door de deelnemers van voorbeelden uit hun eigen bedrijf. De basisprincipes van HNT worden toegelicht en uitgelegd door de cursusleider.

De masterclass wordt gegeven door Hans Pronk van Pronk Consultancy met Martijn Gevers (teeltadviseur Delphy) die bij de proef bij Delphy betrokken is en Tristan Marcal Balk (Delphy, onderzoeker).

Inhoud
Centraal staat het in balans telen en het gebruiken van de zes balansen die gedefinieerd zijn in HNT. De waarnemingen in het onderzoeksproject worden bezien vanuit het gebruik van de balansen. Het onderzoeksproject is toekomstgericht: toepassing van LED, ontvochtiging onder gesloten schermen waarmee warmte kan worden terug gewonnen en toepassing van HD verneveling. De overeenkomsten en verschillen in teeltsturing met de huidige teeltwijzen
worden benadrukt.

Wanneer
De academy groep gaat van start op dinsdag 18 februari 2020 bij Delphy, Violierenweg 3, Bleiswijk van 13.30 tot 16.30 uur. De volgende zeven bijeenkomsten vinden plaats op 17 maart, 31 maart, 9 juni, 15 september, 13 oktober, 10 november 2020 en 5 januari 2021.

Kosten
Deelname staat open voor telers en teeltmanagers. De kosten bedragen €725 per deelnemer. Hierop is voor medewerkers 50% Colland subsidie mogelijk. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Neem voor meer informatie contact op met: Aat Dijkshoorn.