Gewasbijeenkomst Glasgroenten

Datum woensdag 29 maart 2017
Tijd 14:30 t/m 16:30
Locatie Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw: Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk

In de afgelopen jaren is veel ervaring opgedaan met LED belichting in de teelt van vruchtgroenten, met name in tomaat. Het blijkt goed mogelijk onder LED belichting energiezuinig te telen en een goede productie te realiseren. In de meest recente projecten gaan we een stap verder: hoe kunnen we sturen in de teelt van vruchtgroenten met behulp van lichtkleuren. 

Op deze bijeenkomst bij Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw presenteren we u de resultaten uit LED belichtingsproeven met verschillende lichtkleuren en dynamische lichtrecepten. Er kan een bezoek gebracht worden aan de tomatenproef waarin de effecten van het toevoegen van verrood licht op de groei, productie en vruchtkwaliteit onderzocht worden. 

Programma
14.30 uur Ontvangst
14.45 uur Sturen met lichtkleuren door Anja Dieleman (WUR Glastuinbouw)
15.15 uur Verrood licht in tomaat door Kees Weerheim (WUR Glastuinbouw)
16.00 uur Bezoek aan de Carbon-LED proef met verrood licht in tomaat
16.30 uur Afsluiting

Aanmelden
Deze bijeenkomst is te bezoeken door leden en niet-leden. Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot 28 maart 2017, 12.00 uur.

In Carbon-LED werken Wageningen University & Research, Bayer CropScience, Philips, INRA en StartLife samen aan het ontwikkelen van energiezuinige teeltsystemen op basis van LED belichting, gefinancierd door EIT via Climate-KIC. 

De praktijkproef met verrood licht is mogelijk gemaakt door: Harvest House, Prominent, Tasty Tom, Looye, RedStar en The Tomato Company en het programma Kas als Energiebron. Kas als Energiebron is het innovatie- en actieprogramma van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken.