Bijeenkomst Glastuinbouw Fossielvrij - Klazienaveen

Datum maandag 3 december 2018
Tijd 19:15 t/m 21:30
Locatie Business Center Klazienaveen: Gantel 12, 7891 XA Klazienaveen
Einddatum voor het inschrijven is bereikt

In iedere krant of nieuwsbrief staat wel berichtgeving over de transitie naar een duurzame energievoorziening, dat we van het gas af moeten, klimaatafspraken van Parijs en de klimaatwet. Maar wat moet je daar als ondernemer in de glastuinbouw mee?

Dit najaar gaat Kas als Energiebron naar de telers toe om met elkaar in gesprek te gaan over een fossielvrije, duurzame en rendabele toekomst voor de glastuinbouw. Welke opties zijn geschikt om uiteindelijk in 2040 van het gas af te kunnen? Hoe pakken die technisch uit, wat zijn de investeringen en wat zijn de consequenties voor de teelt? Wat past goed bij uw bedrijf, het gebied en waarmee kunt u het beste beginnen? Wat zit er allemaal nog in de pijplijn aan ontwikkelingen en hoe ziet de toekomst van de WKK eruit? Niemand weet het nog precies, maar samen komen we verder.

Programma
19.15 uur    Ontvangst
19.30 uur    Opening door Cees Ruhé voorzitter LTO Glasgracht regio Groningen – Drenthe
19.35 uur    Fossielvrij telen en energie besparen door Aat Dijkshoorn (LTO Glaskracht Nederland)
In de bijeenkomst gaan wij het gesprek aan over CO2 beschikbaarheid en alternatieve bronnen, Energie coöperaties, warmtepompen en energiebesparing. Vooral regio specifieke onderwerpen zoals de CO2 voorziening in Drenthe, warmte uit biomassa, (ondiepe) geothermie en WKO komen aan de orde.
21.30 uur    Afronding door Cees Ruhé en vervolg afspraken c.q. acties.

Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot donderdag 29 november 12.00 uur.
Niet-leden kunnen de bijeenkomst ook bijwonen.