Bijeenkomst Glastuinbouw Fossielvrij - Huissen

Datum dinsdag 12 maart 2019
Tijd 19:00 t/m 21:30
Locatie Mea Vota: Boskoops Glorie 33, 6851 VH Huissen
Einddatum voor het inschrijven is bereikt

Glastuinbouw fossiel vrij en rendabel in 2040, is dat realistisch en op welke manier dan?

Dit jaar gaat Kas als Energiebron naar de telers toe om met elkaar in gesprek te gaan over een fossielvrije, duurzame en rendabele toekomst voor de glastuinbouw. Alles kan aan de orde komen: uw ideeën, bezwaren en vragen. Welke opties zijn beschikbaar om uiteindelijk in 2040 van het gas af te kunnen? Hoe pakken die technisch uit, wat zijn de investeringen en wat zijn de consequenties voor de teelt? Wat past goed bij uw bedrijf, het gebied en waarmee kunt u het beste beginnen? Wat zit er allemaal nog in de pijplijn aan ontwikkelingen en hoe ziet de toekomst van de WKK eruit?

Programma
19.30 uur Ontvangst Willem Doorn (regio voorzitter Gelderland Oost)
19.40 uur Fossielvrij telen en energie besparen door Piet Broekharst (Programmamanager Kas als Energiebron & Kennis in je Kas, Glastuinbouw Nederland)

In de bijeenkomst gaan wij het gesprek aan over CO2 beschikbaarheid en alternatieve bronnen, energie coöperaties, warmtepompen en energiebesparing. Vooral regio specifieke onderwerpen zoals de CO2 voorziening, warmte uit biomassa, (ondiepe) geothermie en WKO komen aan de orde.

21.20 uur Project KijK (Kennis in je Kas): waarom, wat levert het op, wie beheert het geld en welke projecten zijn mogelijk
21.45 uur Afsluiting door Willem Doorn en vervolg acties en afspraken

Deze bijeenkomst is gezamenlijk georganiseerd door Glastuinbouw Nederland regio Gelderland Oost en Greenport Arnhem Nijmegen.

Aanmelden
Aanmelden kan via de aanmeldbutton.