Modelmatig telen om energie te besparen

Uitgangspunt bij Het Nieuwe Telen is de plant. Bij de juiste balans in water, energie en assimilaten is de groei optimaal. Bijkomend voordeel is dat er ook energie bespaard wordt. Dit kwam 17 juni naar voren tijdens een bijeenkomst voor Groene Planten in het kader van Het Nieuwe Telen. De kwekers kregen een goede indruk van wat de cursus Het Nieuwe Telen inhoud en waren enthousiast.

Inzicht in het huidmondjesgedrag van de plant en hoe de plant zich gedraagt is onmisbaar. Dit geeft de mogelijkheid om de plantbalans te corrigeren. Naast Het Nieuwe Telen kwam ook het model uit Energie Zuinig Telen Ficus ter sprake. De ontwikkelingen gaan snel en het model geeft meer inzicht in de plant. Op verschillende punten is het model inmiddels al doorontwikkeld. De praktijk leert dat de praktische toepassing van modellen in de praktijk moeilijk is. Hierover wordt binnenkort verder gesproken met geïnteresseerde ondernemers.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer