Bijeenkomst studiegroep Bio-energie over o.a. inzet laagwaardige biomassa

Op dinsdag 20 juni vindt een bijeenkomst plaats van de studiegroep Bio-energie over de inzet van laagwaardige (lees goedkope) biomassa en warmteterugwinning met een rook-gascondensor.

Tijdens de bijeenkomst zijn er verschillende presentaties  die ingaan op de verschillende technieken om laagwaardige biomassa om te zetten in warmte, gas of vloeibare brandstoffen. Daarnaast zal Energy Matters in gaan op de SDE+ regeling van 2017 en worden er voorbeeldberekeningen gemaakt van verschillende projecten over de haalbaarheid. Dit gebeurt voor houtstook en voor ook de inzet van laagwaardige biomassa.

De bijeenkomst vindt plaats bij Amarylliskwekerij Evers van Sandt in Angeren. Martijn Evers geeft een toelichting over zijn zelf ontwikkelde rookgascondensor waarmee hij 30% extra warmte kan uitkoppelen uit zijn houtketel. Ook zal er een rondleiding zijn in het ketelhuis naar de 2,5 MWth biomassa installatie.

Studiegroep Bio-energie
De Studiegroep wordt georganiseerd door en voor telers met een bio-energie-installatie, zoals een houtketel of (co)vergister en telers die hernieuwbare restwarmte, biogas of groene CO2 afnemen of interesse daarin hebben. De Studiegroep wordt, vanuit het programma Kas als Energiebron van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken door Energy Matters en de telers georganiseerd.

Op dit platform wordt door telers kennis en ervaring uitgewisseld over o.a. biomassaprijzen en contracten, innovaties en economie, het verkrijgen of leveren van biomassa, groene CO2, restwarmte- of biogas. Maar ook over subsidies, emissienormen en vergunningen. 

Voor meer informatie over het programma en aanmelden: zie hieronder bij de downloads.

Meer nieuws

EnergiekEvent op 2 juli

Kas als Energiebron organiseert op dinsdagmiddag 2 juli weer het EnergiekEvent 2024. Dit evenement is de ideale gelegenheid om kennis op te doen van…

Lees meer